Unikátnosť Chicory vychádza priamo z použitej suroviny a jej znovu objavených, zdraviu prospešných vlastností. Vysoký obsah inulínu robí z koreňa čakanky v zásade superpotravinu. Tradičný nápoj, ktorý bol pevnou súčasťou jedálnička našich babičiek, sa vrátil v novom šate a s novou pridanou hodnotou.
Nápoje z čakanky sú veľmi obľúbenou alternatívou kávových nápojov. Čakanka je telu prospešná rastlina, ktorá podporuje trávenie. K príprave čakankovej kávy sa využíva drvený pražený koreň čakanky. Pražením koreňa skaramelizujeme obsiahnuté cukry a vznikne kávová aróma aj farba. Na rozdiel od kávy neobsahuje kofeín a je tak vhodná pre deti i dojčiace matky.
Celý rad kaviarní a bistier zaraďuje do svojej ponuky práve kávovinové nápoje v podobe Chicoricina, Chicory Latté a ďalších originálnych alternatív k bežnej káve. Chicory geniálne prepája tradíciu a moderný svet vďaka nevšedej chuti a širokému spektru využitia naprieč všetkými segmentmi